Over mij

De kringloop
Mijn vader had een groentetuin bij het station in Delden. Daar was hij vaak bezig. Het zag er mooi uit en we aten er van. Ik was er vaak aan het spelen op de schommel, in het schuurtje en in het aanliggende bos. Zelf had ik ook een groentetuintje. Daar kwam nog niet veel van terecht, maar bij mij zijn toen de wortels gelegd voor mijn huidige passie:  het zien en bezig zijn met de kringloop van de natuur. Zon, wortels van de planten, bacteriën en schimmels in de bodem werken samen aan optimale groei. Het inspireert me dat zelfs een veertje van een vogel een functie heeft in dit systeem. Alle onderdelen hebben betekenis en dragen bij. Als je de natuur z’n gang laat gaan, komt zelfs de bodem van het meest dode industrieterrein binnen een seizoen tot leven.

Mijn werk
De laatste vijf jaar heb ik gebruikt om van mijn hobby (moestuin) m’n werk te maken. Het ontwerpen en aanleggen van natuurlijke, tuinen en bossen waarvan de producten eetbaar zijn en ook de bodem voeden. Dat doe ik graag samen met anderen.

Lekker en leuk
Ik wil graag anderen laten zien hoe leuk, makkelijk en lekker het natuurlijk beheren van tuin en bos is. En daarbij vind ik het heel erg leuk om te organiseren, coördineren, begeleiden en uitleg te geven. In mijn loopbaan heb ik veel projecten op het gebied van welzijn bedacht en opgezet. Het ging daarbij meestal om ontmoeten en activeren. Daarnaast ben ik leerkracht geweest in het basis- en speciaal onderwijs.

Die kennis en ervaring zet ik in bij het bedenken en opzetten van groene projecten.

Onlangs gevolgde opleidingen:
☛Jaarcursus Voedselbossen in de praktijk, St Heg & Landschap ism Circle Ecology goo.gl/efNkpz
☛Masterclass Voedselbossen, Wouter van Eck http: //goo.gl/EZUz14
☛Praktijkweek Natuurlijk leven, Harmony center http://goo.gl/Z4pVRv
☛Online jaarcursus Natuurlijk leven, Harmony center http://goo.gl/PvLuD2
☛Jaaropleiding Natuurlijke levensstijl, Kruidenkunst, http://goo.gl/o8eyp9
☛Training Educatief gebruik Groene schoolpleinen,

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *